Licht, liefde en passie...

Het leven is vol licht, liefde en passie!
Carpe diem, pluk de dag.

Beeldende kunstenaar Marianne van den Wijngaard nodigt de mensen overal ter wereld uit, om haar schilderijen aan te raken, te kijken en al voelend te ervaren.

Het intense licht laat zij speels en tegelijkertijd krachtig uitstralen over de dik aangebrachte verflagen. De heldere en dynamische kleurstreken hebben veel reliŽf en struktuur.

De liefde, die voelbaar kan worden, verbindt verschillende mensen en culturen. Die universele gevoelens maken ons kwetsbaar en sterk.

Passie laat ons vreugdevuur ontvlammen en onze levensenergie bruisen tot ongekende hoogtes.

De vonken van licht, liefde en passie spatten van de schilderijen af. De kijker mag die positieve energie ontvangen.

Marianne is haar hele leven al geboeid in het weergeven van de onzichtbare werkelijkheid.
In en om ons heen is zoveel licht en liefde, we hoeven het alleen maar te ervaren. Gepassioneerd maakt zij al schilderend dat moois zichtbaar en herkenbaar.

Zij volgde de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch, van 1981 tot 1986. Daarna is zij in haar atelier aan de slag gegaan. Zij heeft verschillende reizen gemaakt naar Zuid-Amerika, India, Nepal en Afrika. In die andere culturen dompelde ze zich helemaal onder, leefde tussen de mensen en liet zich inspireren door hun gebruiken, waarden en normen. De prachtige natuur, die uitgestrekte grootsheid, het inspireert haar nog steeds. Vooral heeft zij ervaren dat de wereld veel groter is, dan wij kunnen bevatten. Het is voelbaar, die grote eenheid waar wij als kleine mensjes in mogen vertoeven.

De inspiratiebron en uitdaging voor haar schilderijen is het weergeven van die grootse liefdevolle krachten in en om ons heen.

“Op het doek uit ik alles wat in me leeft, die vrijheid is heerlijk. Een kleur geef ik graag de ruimte, om te kunnen schitteren en stralen. De werkelijkheid bestaat uit verschillende lagen. Onder de oppervlakte leeft van alles. Als het ware ontstaat er een dialoog tussen mijn diepste binnenste en de verf, als vanzelf. Het onzichtbare komt tot leven. Mijn werk weerspiegelt die onderliggende krachtbron. Licht, liefde en passie komen tot leven."

Haar kleurrijke schilderijen hangen in alle continenten.
Art Wijngaard verzorgt kunst bij particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland.
Zij is verbonden aan verschillende nationale en internationale projecten voor het goede doel.